Dag 23 – Det här får mig att må bättre

11 Dec

Mat, såklart. Jag är en klassisk tröstätare som kan trycka i mig groteska mängder av allt möjligt onyttigt. Att jag ännu inte blivit riktigt tjock trots att jag i kombination med ätandet är en soffsittare av stora mått, det är något av ett mysterium.

Fysisk närhet. Och då menar jag inte nödvändigtvis sex. Utan mer kel, smek, värme. Exakt hur beroende av att känna en annan människokropp jag är, insåg jag först när jag för många år sen blev helt utan den typen av kontakt. Det liksom värkte av tomhet inne i kroppen, en känsla jag aldrig har glömt sen dess.

Kloka vänner. Man behöver få andras perspektiv på de ingrodda bekymmer man bär på, så är det. Kommer perspektiven dessutom från skarpa hjärnor som drivs av varma hjärtan, ja då kan man vara säker på att det är värt att lyssna och ta åt sig.

Tvätta kläder. Jo, faktiskt. Att få stänga in sig i en varm och fuktig tvättstuga med snabbt snurrande maskiner, väldoft och enkla göromål som att hänga strumporna i exakt rätt ordning i torkskåpet, är ljuvligt och lugnande i all sin enkelhet.

Dansa. Jag är verkligen inget dansproffs. Men riktigt inåt helvete svängig musik, sån där som man bara måste få röra sig till, det släpper på mången hämning. Gärna hemma i ensamhet, faktiskt nästan hellre just det än på lokal. Som till exempel när jag en lördagskväll knockas av det här:

Annonser

2 svar to “Dag 23 – Det här får mig att må bättre”

  1. Livet runt 30...5 11 december, 2010 den 11:57 #

    Åh, har bara hört henne hyllas för denna men inte hört den. Fantastiskt.

  2. E 11 december, 2010 den 12:01 #

    Visst är det vasst? En extra bonus i klippet är dessutom Petters ganska…ehrm…ska vi säga kåta?…uppsyn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: