För på nåt sätt är det ju alltid kvinnans fel

13 Apr

Nog för att jag är restriktiv med foton av mig själv och mitt barn på internet. Men dagens Oprah slog ändå alla rekord i osmakliga varningar kring vad som kan drabba den som inte är fullt så försiktig. Hör på den här:

En hålögt gråtande kvinna berättar om hur hennes ex hämnats på henne genom att, med bilder av henne som han tagit från hennes MySpace-konto, sätta upp en annons på Craigslist. Annonsen gick i korthet ut på att hitta farliga män som var intresserade av att skada kvinnan i fråga. 161 män svarade innan kvinnan fann annonsen och fick Craigslist att ta bort den. Därmed trodde hon att faran var över, men där misstog hon sig gravt. En av de sjuka männen tog sig nämligen hem till kvinnan och våldtog och knivskar henne brutalt under en halvtimmes tid, varefter exet glatt hörde av sig i förhoppning om att från och med nu vara den enda som skulle kunna trösta kvinnan på rätt sätt.

Utifrån denna tragedi hade Oprah dragit två slutsatser:
1) Kvinnan skulle förstås kamma sig och bli en starkare människa genom sina trauman, eller hur? Liksom alla andra våldtagna kvinnor där ute – för inte har man rätt att känna sig som ett offer, oh nej.
2) Visst förstod alla vi tittare att vi framöver borde bli mer restriktiva med att lägga ut fotografier av oss själva på internet?

Och jag som trodde att problemet och ansvaret låg hos en sjukligt possessiv man och alla hans våldtäktsbenägna likar. Ack, vad jag bedrog mig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: