Morgonrycket

30 Okt

Den här förmiddagen har Esme gjort två saker för första gången:

1) Hon har ätit hela grötportionen med sked. Själv. Nästan allt hamnade i munnen och magen, och ingenting på golvet, vilket är revolution bara det. Och grejen är att hon absolut vill ha skeden i vänster hand. Kanske är hon vänsterhänt, såsom BVC-läkaren misstänkte redan förra vintern, när vi berättade om att hon dunkade sin lilla vänsterhand i skötbordet vid blöjbyten, men lät högern ligga still?

2) Hon har gått runt hela soffbordet. Alltså det här är verkligen big stuff. Esme har övat sig på att stå sen strax efter ettårsdagen, men det har verkligen bara varit att stå på samma fläck med händerna mot soffbordet, längre och längre stunder. Men idag satte hon av och jobbade väl på ungefär en timme sig runt hela bordet. Hon var frustrerad och stånkade och klagade en del, men så fort jag applåderade och tjoade fick hon nya krafter och kämpade lite till. Finaste lilla!

Annonser

2 svar to “Morgonrycket”

 1. Lina 30 oktober, 2011 den 17:01 #

  Men så duktig hon är! Galet stolt man blir när de lyckas, äta gröt alldeles själv och promenera runt bord! Det känns som evigheters evigheter tills de kan äta själva, men då kanske det inte är så långt kvar ändå.

  • Esmes mamma 31 oktober, 2011 den 08:03 #

   Ja, det är stort! Nu vill hon ju inget annat än hasa sig runt det där bordet, även om det uppenbart är tungt och går ganska långsamt.

   Ätandet är också roligt, det känns som mycket av ömsesidig frustration har släppt sen vi slutade mata. Hon geggar på på sitt eget sätt, oftast med händerna rakt ner i maten, men också med skeden. Och igår morse var det alltså bara skeden som gällde.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: