Alla hjärtans dag

14 Feb

Alla som ivrigt väntar på rapport från 18-månaderskontrollen (och ni måste ju vara många, allt annat vore väl konstigt?) får ge sig till tåls ett tag till. Vi ställde nämligen in dagens väga-mäta-byggamedklossar-vaccinera-happening eftersom Esme fortfarande är så sjuk. I stället besökte vi familjeläkaren, för att utesluta lunginflammation, problem med öronen och konstiga halsbakterier. Hon har ju ändå haft ganska hög feber till och från i över en vecka nu. Men nope, det är influensan precis som vi anat, och det enda som hjälper mot det är vila.

Så Esme fick sova middag i nästan tre timmar, sen trugade jag i henne lite potatismos (aptiten är ju inte så mycket att hurra för ens när hon är frisk, så ni kan ju förstå hur det blir i såna här sjukdomsperioder) och nu tittar hon på Pingu. Hur glad som helst. Och hur snorig och rosslig som helst.

Själv har jag tröstätit några Lindt-praliner ur en kitchigt hjärtformad plåtask och beundrat de 25 tulpanerna på köksbordet. Och så är jag lite till mig över att jag igår lärde mig att Paris Hiltons mostrar och Kelsey Grammers exfru är med i The Real Housewives of Beverly Hills.

Småbarnsglamouren, mina vänner. Småbarnsglamouren.

Annonser

4 svar to “Alla hjärtans dag”

 1. Peppe 14 februari, 2012 den 16:05 #

  Du har all min sympati och det låter också lite myyyysigt. Kram från andra sidan (inte från Dödsriket, men Finland)

  • Esmes mamma 14 februari, 2012 den 21:33 #

   Hahaha, var det inte Tricky som konstaterade att han mött djävulen i Helsingfors?

   Tack för sympatin, det är alltid lite mys när Esme är inkluderad – kan låta kletigt men är icke desto mindre sant.

 2. Hanna 14 februari, 2012 den 19:17 #

  Har du några tips om mat? Juni är också liten i maten.

  Krya på sig lilla plutt!

  • Esmes mamma 14 februari, 2012 den 21:49 #

   Tack, det ska nog bli bättre snart. Du får ett långt svar på en kort fråga, för det är ett ämne jag av naturliga skäl är rätt insnöad på. Herregud vad man plockar ratad mat från golvet om dagarna i det här hushållet, alltså.

   Esme är ju väldigt oberäknelig, det varierar vad hon gillar. Vissa dagar funkar allt och då kan man ju känna sig som en duktig och framgångsrik mamma (obs, inte ironi!) som får i gullungen näringsrik hemmagjord mat. Oftast händer nog det när jag gör pasta med kallrökt lax och citronsås på grädde, citron, vitpeppar, dill och lite fiskbuljong. Hon gillar framför allt laxen.

   Men de flesta dagar är hon helt eller halvt omöjlig och då brukar de säkraste korten vara så tråkiga industrigrejer som prinskorv, blodpudding eller färsk, fylld pasta. Även Felix frysta fiskgratäng brukar vara en hit. Däremot har hon ratat färdig barnmat sen nån gång innan ettårsdagen, så det la vi med glädje ner för ganska länge sen.

   Sen varierar det vad hon gillar i övrigt, typ till frukost och mellanmål. Nu under sjukdomen har hon varit extremt glad i Sempers barnkex, dom med djurmotiv. Vi brukar i övrigt försöka med havregrynsgröt (vanlig för vuxna, hon vägrar barngrötarna) turkisk yoghurt, vanlig naturell yoghurt, osötad barnyoghurt med smak, banan och clementiner, torkade aprikoser, müsli,kokt ägg, mjukt bröd, hårt bröd, ost, leverpastej och skinka. Hon är rätt mycket en periodare så tyvärr brukar hon tröttna på sina säkraste favoriter så fort man fått in rutinen på att DETTA tycker hon om.

   Grönsaker känns som det allra svåraste. Ibland kan hon gnaga på en morot ett tag, gurka funkar och körsbärstomater gillar hon. Även sockerärtor kan gå ner. Allt annat spottar hon bara systematiskt ut.

   Jag försöker att vara lugn kring kräsenheten och tänka att det växer bort. Men visst var det lite frustrerande på dagisinskolningen när jag verkligen SÅG hur bra alla andra barn åt. Kanske hänger det ihop med amningen, att Esme kommer att äta bättre när hon inte längre mättar sig med mjölken. Jag hoppas och tror att det kan vara lite så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: