Skyr

25 Feb

Nu har jag hobbyjobbat mig igenom tre av fyra Skyr-smaker. Jag har ju alltid haft en faiblesse för yoghurtprodukter, så den här isländska nyheten måste såklart testas. Mina favoriter är hallon och granatäpple respektive vanilj. Blåbär tycker jag är sisådär halvokej. Jordgubbsvarianten har jag inte ens velat betala för: industriframställd jordgubbssmak har aldrig varit min grej.

Eftersom jag inte är någon större hälsokostivrare så bryr jag mig inte så mycket om det här med att Skyr ska vara världens proteinrikaste yoghurt eller vad uspen nu är. Det som får mig att gå igång är däremot att den är tjock i konsistensen, relativt syrlig och inte ens i närheten av sådär äckelsöt som smaksatt yoghurt från svenska mejerier är. Det påminner egentligen mer om Danio eller finsk smaksatt kvarg, än om svensk rinnig yoghurt. (För övrigt tycker jag Valio kan börja skjutsa hit lite kvarg, istället för alla laktosfria produkter dom Sverigesatsar på.)

Gott är det hursomhelst, med Skyr. Har man minsta lilla intresse för den här typen av produkter tycker jag definitivt att man ska prova.

4 svar till “Skyr”

 1. Clara 25 februari, 2012 den 21:21 #

  Men dyr -Skyr.

  • Esmes mamma 25 februari, 2012 den 21:31 #

   Jo. Men man blir verkligen mätt. Så kanske inte så dyr sett till att man nog skulle behöva äta dubbla portionen vanlig yoghurt för att bli lika mätt?

 2. Annika 28 februari, 2012 den 20:16 #

  Jag åt mycket Skýr under mitt år på Island. Då fanns den in te i en mängd av smaker. Jag vill minnas att det fanns naturell och blåbär?
  På Island åt man den emellertid gärna som melanål eller efterrätt i form av rjómaskýr, det vill säga gräddskýr. Man hällde alltså en skvätt grädde på sin portion skýr, och strödde kanske t o m lite socker på. Inte dumt alls.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: