Tvåsamheten

27 Feb

Att plötsligt få sitta där på bussen tillsammans, bara vi två. Hålla handen, stryka med fingertopparna lätt över kinden. Se den kalla klara solnedgången med alla sina skiftningar svischa förbi. Fnissa lite när vi kliver av, kramas på vägen mot restaurangen.

Komma in i värmen, omfamnas av väldoft och kritvita linnedukar. Slå sig ner, få varsin meny, bläddra igenom vin och drinklistor. Se varandra i ögonen, djupt och länge.

Smutta på Bellini, drottningen av drinkar. Bryta brödet, förtjusas över smöret. Välja vinet, le artigt mot servitrisen. Ta emot sin välkomponerade tallrik, låta maten smälta i munnen. Smaka av den andras rätt – min var bättre! – pussas lite. Börja prata, komma till punkt och förvånas över att de enda avbrott som äger rum är de av vattenglas som fylls på.

Nästan gråta lite, för att samtalet är känsligt och viktigt och sånt vi aldrig verkar hinna med längre.

Beställa in en ljuvlig dessert med fylligt kaffe. Ta in notan, vänta på att betalningen ska gå igenom, betrakta grannborden förstrött och belåtet, som en katt som latar sig i solsken. Klä på sig, svepa in sig i de duniga ytterkläderna igen.

Hålla om varandra på vägen, den raskt kindbitande lilla promenaden från grannstadsdelen hem till vardagen. Snart är vi där.

Och i hallen mötas av ett ivrigt framtultande skratt, från hon som är det finaste vi har.

4 svar till “Tvåsamheten”

 1. Lina 27 februari, 2012 den 16:50 #

  Vi var också på en restaurang och hade det precis sådär underbart och mysigt i fredags!

 2. Livet runt 30...5 28 februari, 2012 den 07:11 #

  Åh, vad fint. Vi hade det där i en vecka bara vi två men jag känner att det måste bli oftare, så att vi inte tappar varandra på vägen mellan dagis, jobb, blöjor, vällingar och det ständiga handlandet.

  • Esmes mamma 28 februari, 2012 den 07:38 #

   Jamen visst är det exakt så? Vi har ju bara ett barn, men det är ändå ett annat liv. Inte sämre, hävdar jag, men annorlunda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: