Advent, dårå

1 Dec

Det känns som att julen kommer väldigt tidigt i år, klämmer sig in mitt bland allt annat som måste göras. Mina två mål för helgen var att städa och baka lussebullar med Esme, men bägge aktiviteterna får i så fall klaras av imorgon. Det går ju inte att julpynta ett stökigt hem, det vore lite som att sminka ett smutsigt ansikte.

Vi försökte titta på Julkalendern tillsammans imorse, men jag tror att Esme är för liten för det. Hon vill hellre se Min granne Totoro för hundrafemte gången, eller möjligtvis Charlie och Lola. För övrigt har alla våra rutiner ballat ur och det mesta obligatoriska sker under ganska osmidiga och träliga former. Jag vill ju gärna vara en följsam förälder, men jag anar att jag varit lite väl låtgåig den senaste tiden.

Fast en bra sak finns det ju med tidens obönhörliga tickande mot jul: Det är slut på världens längsta november. Och snö har vi också, som lyser upp i mörkret. Esme har en pulka som hon kallar för båt, följaktligen satte hon sig i en tom leksakslåda för en stund sen och blev frustrerad över att ingen ville dra ”båten”. Barnets logik alltså, väldigt roligt att få följa.

Annonser

9 svar to “Advent, dårå”

 1. Clara 1 december, 2012 den 21:32 #

  Kanske Esme också gillar de andra filmerna från Studio Gibli! Före Totoro gillade Alma även Kickis expressbud, och senare Ponyo! Kram

  • Esmes mamma 1 december, 2012 den 21:38 #

   Mycket möjligt! Om inte annat skulle det ge viss omväxling även för de vuxna, som nu börjar kunna replikerna i Totoro utantill. Stor kram till dig, konvalescentkämpen.

   • Clara 1 december, 2012 den 21:42 #

    Dock är de andra filmerna för läskiga tycker Alma. Spirited away och det talande slottet tror jag de heter. Tack hörrö! Firar med massa familje-feel bad. Nu amerikansk stajl typ Squid and the whale fast nån annan på C more emotion. Puh. Kram!

    • Clara 1 december, 2012 den 21:43 #

     SVARTKRYP!

     • Esmes mamma 1 december, 2012 den 21:44 #

      Ujuj, hoppas filmeländet skyndar på din återhämtning. Coolt förresten med läkarens kommentar om din form, att det var lättare att operera tack vare att du är så fit. Man fattar ju att det är så, men måste ändå varit roligt att hen sa det.

      • Clara 1 december, 2012 den 22:07 #

       Ja då får man lite extra skjuts att sköta kroppen! Hen hette Ulf. Det här att kirurger är typ i vår ålder?!

       • Esmes mamma 1 december, 2012 den 22:18 #

        Jag veeet! Narkosläkaren som satte min epidural var yngre än jag. Jag frågade, sen friade jag. Typ.

        • Clara 1 december, 2012 den 22:25 #

         Min var Aidan i Sex and the city

 2. Lina 2 december, 2012 den 21:14 #

  E och jag tittade på julkalendern förut, och hon tittade faktiskt, hyfsat intresserat. Men jag tror att hon blev påverkad av musiken, lite läskig sådär, för hon satt mycket nära mig och tittade oroligt på mig flera gånger. Fick peppa och liva upp stämningen lite, då gick det bra 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: