Snart i mål

6 Jun

På tisdag kommer en packmästare hem till oss och stuvar ner allt i flyttlådor. På onsdag kommer hans kollegor och bubbar allt till nya lägenheten. På torsdag vaknar jag sannolikt upp mitt i ett kaos, men ett väldigt rymligt sådant.

Det börjar så sakteliga gå upp för mig att vi kommer att bo stort, med våra mått mätt alltså. I en av huvudstadens dyraste stadsdelar brassar få loss med överflöd, för varje kvadrat kostar ju en sisådär två-tre månadslöner. Ändå har vi nu, innan någon av oss ens fyllt 40, fått loss nästan 80 kvadratmeter. Ja, vi fick ge avkall på sekelskiftesromantiken på kuppen, nu flyttar vi till ”den barnvänliga föreningen”. Men läget, mina vänner. Läget är tipp topp. Och allt är nyrenoverat och bekvämt.

Ja, man uppskattar lite andra saker som småbarnsförälder som i fem år diskat för hand, endast tvättat i tvättstugan, och i nio fall av tio inte fått hela familjen att rymmas i hissen samtidigt. Åtminstone inte om matkassar funnits med i ekvationen, vilket de ju strängt taget nästan alltid gör, ihop med blöjpåsar och toalettpapper.

Ja, det är ljuvligt med högt i tak, öppen spis och djupa fönsternischer. Jag kommer att sakna ihjäl mig efter Fönstret mot gården-känslan på balkongen, den lummiga innergården, ljuden som studsar mjukt mot stenväggarna. Men jag tror att jag kommer att känna mig oändligt smart varje gång jag kör in barnvagnen i hissen, parkerar den på loftgången (!), drar av Esme de leriga galonisarna och kastar tvätten i den egna maskinen.

Simplicity. Somligt vill man ha först när man har erfarit vad det är att leva utan det.

SFDEA5265F6080E4256B456677D6C074CCD_980x640

Annonser

3 svar to “Snart i mål”

  1. Lina 6 juni, 2014 den 14:24 #

    Det låter ganska så ljuvligt det där faktiskt! Måste säga att livet i radhus med två barn är betydligt enklare än livet i en tvåa på tredje våningen utan hiss med ett barn. Hoppas flytten går smidigt! Och att ni kommer trivas förstås!

  2. Erika 10 juni, 2014 den 04:34 #

    Folk som packar åt en är guld värt…vi har precis flyttat med en nästan gående 1-åring och packade själva. Aldrig mer säger jag bara. Å det där med sekelskiftsromantiken, ”where there’s a will, there’s a way” som de säger här i Amerikat: http://www.ajour.se/malmoborna-som-gomt-ett-palats-i-ett-tegelhus/ 🙂

  3. Samtal med Gud 11 juni, 2014 den 12:54 #

    Så spännande! Efter att numera bo i min tredje nyproducerade bostad har jag svårt att tänka mig ett renoveringsobjekt igen. Man blir bekväm med barn. Det finns så mycket annat att lägga tid och energi på. Grattis till nya boendet! Kram K

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: